Az Alapítvány

A Gézengúz Alapítványt 1990-ben a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében hoztam létre. Holisztikus szemlélettel kívántam megváltoztatni a gyermekek terápiáját és a korai fejlesztés hagyományos útjait.

Az Alapítvány célja, hogy egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális segítséget nyújtson a családoknak.

A gyermekek számára olyan organikusan átgondolt központokat alakítottunk ki, ahol a családok otthon érezhetik magukat, amíg kitűnően képzett kollégáink komoly szakmai munkával segítik a gyermekek gyógyulását. A különleges belsőépítészeti megoldások, az intézményi jelleget nélkülöző barátságos, családias hangulat is segítik a gyermekeket és családjaikat, hogy a speciális terápiákon eltöltött órákat pozitív élményként, örömforrásként élhessék meg. Kiemelt példa erre a budakalászi Cseppek Háza.

Szeretettel várjuk az általunk kezelt gyermekekhez egészséges társaikat, testvéreiket is. Az egészséges gyermekek integrálása a csoportos foglalkozásokba oldja a határokat az egészséges és a sajátosan fejlődő gyermekek között.

Át szeretnénk adni a gyermekeknek azt a gondolatot, hogy mindannyian együtt olyanok vagyunk, mint a tavaszi virágok, színesek és csodálatosak!

Hisszük, hogy a sikeres korai intervenció alapja a családdal való szoros együttműködés, így kiemelt figyelmet szentelünk a szülő-gyermek kapcsolat támogatására is.

Összetett ellátási modellünkben a hatékony fejlődést biztosító terápiák, fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre. Ebből a szempontból a koraszülöttek ellátása kiemelt terület.

Nemzetközi partnereinkkel együttműködve a tudományos munka és az oktatás is része mindennapi tevékenységünknek.

Szakembereink  évente több ezer gyermek életébe tudnak sorsdöntő változást hozni a gyógyulásuk, fejlődésük útján.

Felügyelőbizottság:

elnök: Lőrincz Zsuzsanna

tagjai: Dr. Galgóczi György, Dr. Várkonyi Sándor

Kuratórium:

elnök: Dr. Bartha Elektra

tagjai: Halmos János, Dr. Schultheisz Judit, Freész József, Szalai Sándor

Dr. Schultheisz Judit

Az Alapítvány orvos-igazgatója