Összetett preventív lehetőség

Koraszülött babák és családjaik számára

Koraszülöttek komplex ellátása


gyorMa Magyarországon minden 10. gyermek idő előtt, koraszülöttként jön világra
. A koraszülött lét együtt jár számtalan nehézséggel, amit a fejlődő szervezet éretlensége okoz. Az inkubátorban töltött napok-hetek alatt számtalan külső ingerrel találkoznak a babák. Ezek egyrészről szükségesek, hasznosak, másrészről esetenként nagyon megterhelőek számukra. Emellett hiányoznak olyan ingerek, amik nélkülözhetetlenek az idegrendszer megfelelő fejlődéséhez. Mindezek miatt is sorolják a koraszülött gyermekeket az ún. „rizikóbabák” közé, akiknek veszélyeztetett a fejlődése és rendszeres odafigyelést, utánkövetést, szakorvosi kontrollt igényelnek akkor is, ha tényleges hosszú távú terápiás ellátás nem szükséges számukra.

Koraszülött programunk egy összetett preventív, azaz megelőző lehetőség a veszélyeztetett babák és családjaik számára, mely újszülött kortól egészen az iskoláig kíséri fejlődésüket.

VIZSGÁLATOK

Először szűrővizsgálaton vehetnek részt a családok, ennek része a kezdeti nehézségek megkönnyítése, a családok lelki támogatása, nekünk pedig segít abban, hogy megismerjük a babát, és személyre szabottan segíthessük őt és a szülőket.

Ha szükséges, gyermekneurológiai és ultrahang szakorvosi vizsgálatot, fejlődéspszichológiai felmérést javasolunk.

PREVENCIÓS CSALÁDI PROGRAMOK

A szülőkkel együttműködve kiválasztjuk azokat a programokat, amelyek amellett, hogy a baba mozgásfejlődését segítik, erősítik az egymásra hangolódást, közös, örömteli élményt adnak az egész családnak.

– A babamasszázs és a korai Neuro-hidroterápia aktív szeretet-átadási lehetőségét tanítjuk meg a szülőknek, hogy az érintés élménye és az esti fürdetés örömtelivé és fejlesztő hatásúvá válhasson.

– Kicsit nagyobb, már mocorgó gyerekeknek mozgásfejlesztő, mozgásfinomító csoportos foglalkozásokat is szervezünk, ahol képzett terapeutáink segítségével megismerkedhetnek azokkal a játékos gyakorlatokkal, melyekkel az adott korcsoportban/tudásszinten a leghatékonyabban támogatható a gyermekek fejlődése.

Megtanítjuk a Huple® mozgás- és koordinációfejlesztő eszköz használatát, mellyel segíthetünk korán érkezett gyermekünknek pótolni azokat a kimaradt egyensúlyi ingereket, amiket az utolsó hetekben az anyaméhben ringatózva kapott volna, így elősegíthetjük a megfelelő egyensúly- és a koordináció fejlődését.

Később az iskolai életre való felkészülésben támogatást adunk a gyengébb készségek fejlesztéséhez és a tehetség megerősítéséhez.

A gyermekeket így a legoptimálisabb felkészültséggel kísérjük az iskolai élet zökkenőmentes elkezdéséig.

SZAKORVOSI KONTROLL

A családokkal és a terapeutákkal egyeztetve rendszeres szakorvosi kontrollvizsgálatokat biztosítunk csecsemő-, kisgyermek- és óvodáskorban, ezek eredménye szerint egyénre szabottan egészítjük ki a foglalkozásokat.

Óbudai Intézet

1039 Budapest,
Medgyessy F. utca 3.
tel/fax: +36 (1) 243-8595
gezenguz@gezenguz.hu

Cseppek Háza
Központi Intézet

2011 Budakalász,
Sport utca 3.
tel: +36 (26) 546-327
gezenguz@gezenguz.hu

Győri Intézet

9025 Győr,
Liget utca 1.
tel: +36 (96) 439-115

gyor@gezenguz.hu

Salgótarjáni Intézet

3100 Salgótarján,
Március 15. út 34.
tel: +36 (20) 431-6958
salgotarjan@gezenguz.hu

Budafoki Intézet

1222 Budapest,
Tolcsvai utca. 7.
tel: +36 (20) 507-5027

budafok@gezenguz.hu

Adószám: 19650823-1-41      Bankszámlaszám: UniCredit Bank 10918001-00000411-38110018